browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

1. návšteva SOUŽ Trenčín 17.3.2006

Posted by on 17. marca 2006

2Písal sa nový rok, nový semester a tak sme rozmýšľali, kam vyraziť na spoločnú akciu klubu. Keďže máme dobré  kontakty na Strednom odbornom učilišti železničnom v Trenčíne – Zlatovciach, a pociťovali sme akútny nedostatok točeníc* (pretože na našej škole sme sa nestretli s kladnou reakciou ohľadom plánu ich zorganizovať, ako bývalo po minulé roky zvykom), rozhodli sme sa preto využiť možnosť navštíviť dopravnú sálu v Trenčíne.

*) výkon dopravnej služby na školskom zab.zar.

Pri najbližšej príležitosti nasledoval telefonát pánovi riaditeľovi a následne majsterke odborného výcviku Bc. Janke Arbetovej, ktorá sa našej plánovanej návšteve náležite potešila. Neostávalo teda nič iné, iba ako doladiť organizáciu našej prepravy do Trenčína a mohli sme vyraziť.
Bolo ešte chladné marcové ráno, keď sme v Zlatovciach vystúpili z osobáku a zamierili do staničnej krčmy Jama, kde nás čakali ostaní účastníci akcie. Nasledoval rýchly presun priamo na SOUŽ, kde nás privítala pani majsterka. Po krátkom briefingu pre členov neznalých miestnych pomerov obsluhy zabezpečovacích zariadení, nasledovalo trocha chaotické ale zato vytúžené točenie. Keďže nás bolo v sále požehnane niektorý si vyskúšali i funkciu rušňovodičov na modelovej železnici, ktorá spolu so zabezpečovacími zariadeniami slúži pre výuku absolventov z oboru železničnej dopravy.

Keďže bolo už piatkové popoludnie postupne sme sa začali po plnohodnotnej, poldňovej točenici pomaly rozchádzať do našich domov. S dobrým pocitom na duši a s červenými rukami od induktorov sme sa rozlúčili s pani majsterkou s vrúcnym poďakovaním za možnosť zatočiť si, aspoň takýmto spôsobom.

Bc. Martin Horňák

 

Comments are closed.