browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Odborná exkurzia do Bohumína 23.2.2012

Posted by on 23. februára 2012

DSC_0989Vo štvrtok 23. Februára 2012 sa uskutočnila exkurzia do českého Bohumína. Naša cesta ráno začala v Žiline odkiaľ sme vlakom Ex 148 „Hukvaldy“ išli do Bohumína. Cestou sme mali možnosť vidieť pokračujúce práce na modernizácii traťového úseku Čadca št. hr. – Mosty u Jablunkova, ktorého súčasťou je aj zdvojkoľajnenie existujúceho jednokoľajného tunela.

Po príchode do Bohumína smerovali naše kroky do dopravnej kancelárie, kde nám vonkajšia výpravkyňa porozprávala základné informácie o stanici. Ďalej sme sa presunuli na ústredné stavadlo odkiaľ je riadený úsek Bohumín – Vrbice – Dětmarovice elektronickým stavadlom typu ESA 11 od AŽD Praha a použité je aj VEZO (veľkoplošný zobrazovač) na zjednodušenie a sprehľadnenie práce zamestnancov riadiacich dopravu na danom úseku. Odtiaľ sme prešli do objektov kde sa vykonáva technicko-hygienická údržba vozňov a elektrických jednotiek – hala opráv, umývačka a depá. Umývačka spolu s halou opráv sú novo postavené objekty a zázemie na údržbu vozňov je také, o akom môžu zamestnanci železníc na Slovensku len snívať.

Po prehliadke všetkých plánovaných objektov každý využil zvyšný voľný čas do príchodu vlaku podľa vlastného uváženia a späť do Žiliny sme sa vrátili Ex 147 „Leoš Janáček“.

Comments are closed.