browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Clock expres – historická jazda

Posted by on 6. apríla 2021

Jedná sa o 2-dňovú akciu v ČR s rušňom 749.251-5 (Pegas / Zamračená / Bardotka) a 2 vozňami radu Balm s možnosťou výčapu priamo vo vlaku. Začiatok akcie je naplánovaný v Zábřehu na Moravě po príchode Ex 220 zo Žiliny (10:41). Výlet sa pôvodne mal uskutočniť 7. – 8. augusta 2021, avšak doposiaľ nebolo prihlásených minimálny počet osôb potrebných pre uskutočnenie akcie (40 ľudí).

Zo Zábřehu na Moravě pôjdeme do Hanušovic, kde by mala byť možnosť naobedovať sa v tamojšom pivovare Holba. Jazda bude pokračovať cez Dolní Lipku a Letohrad do Potštejna, kde môžme absolvovať prehliadku pivovaru vrátane degustácie. V Potštejne by sme po grilovačke aj prespali. Nocovanie bude zaistené v lehátkovom voze, prípadne v štandardnom ubytovacom zariadení.

Nasledujúci deň je plánovaná jazda do Rokytnice v Orlických horách s prehliadkou expozície Letohradského železničního spolku alebo jazda do Štítů po trati so zastavenou osobnou dopravou. Zo Štítů sa plánuje návrat do České Třebové, kde bude koniec akcie.

Akcia bude organizovaná v spolupráci so spoločnosťou Východočeská dráha, s. r. o.

Comments are closed.