Kategórie
aktuálne

Prečo Banská Bystrica potrebuje plán udržateľnej mobility?

Ako budú vyzerať naše sídliská o 20 rokov ? Budú všade na zeleni parkovať automobily ? Musím mať iba osobný automobil, aby som sa premiestňoval po meste ? Čo mi vie ponúknuť verejná osobná doprava do budúcnosti? Budem raz cestovať na jeden lístok po celom regióne? Aké prostredie vytvoríme pre naše deti? Budú sa vedieť hrať na ulici alebo bezpečne pohybovať na ulici po meste? Ako myslíme na zdravotne postihnutých? Máme všade bezbariérové chodníky, aby sa mohli aktívne zapájať do života,alebo budú sedieť iba doma?

Toto sú iba krátke ukážky otázok, na ktoré je potrebné odpovedať z pohľadu mobility a nastavenia dopravného systému v Banskej Bystrici a jeho okolí.

Samotné problémy a ťažkosti v oblasti dopravy a mobility sa nevyriešia samé od seba. Je nutné sa na zmeny dôsledne pripraviť a naplánovať výhľadový stav, ktorý by bol akceptovaný pre všetky skupiny obyvateľstva.

Z tohto dôvodu Banská Bystrica a okolité obce potrebujú dobrý plán ako riešiť dopravu do budúcnosti.

Múdre mestám, ktoré sa vydali na cestu postupného zlepšovania kvality života v meste, pomohlo práve dôsledné napĺňanie opatrení v strategických dokumentoch, ktorými plány udržateľnej mobility sú.

Preto vás pozývame zúčastniť sa tohto procesu vytvárania spoločného plánu mobility, ktorý bude myslieť, či už na deti, mladých, starých, skrátka každého.

Hits: 29

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *